ΠΕΡΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΣΘ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΘ, χάρη στην οποία αναδείχθηκα πρώτος μεταξύ των δώδεκα υποψηφίων προέδρων. Ενόψει του δευτέρου γύρου, θεωρώ κρίσιμο να γνωρίζουν οι συνάδελφοι τη στάση των δύο υποψηφίων σε ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τον Σύλλογο για διάστημα άνω του έτους και συνδέεται άμεσα με την διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου.

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, ξεκίνησε η συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο περί της ανάγκης επανεξέτασης της μισθοδοσίας των υπαλλήλων με τη εισαγωγή του ζητήματος στην ημερήσια διάταξη. Τον Απρίλιο του 2017 ετέθη για πρώτη φορά το ζήτημα σε ψηφοφορία. Κατά την ψηφοφορία αυτή εγώ προσωπικά ψήφισα υπέρ μειώσεων των μισθών και υπολογισμού αυτών επί την βάσει του ενιαίου μισθολογίου. Αντίθετα ο κ. Κουτσοχήνας κατέθεσε ως πρόταση τη σύσταση επιτροπής για διερεύνηση του νομικού ζητήματος κατά πόσον εφαρμόζεται ή όχι το ενιαίο μισθολόγιο. Τελικά, επικράτησε η πρόταση του κ. Κουτσοχήνα. Συστήθηκε η Επιτροπή, η οποία έλαβε γνωμοδότηση από τρεις έγκριτους συναδέλφους, η οποία και κατέληγε στο συμπέρασμα εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου. Λίγες μέρες μετά, όμως, ένας εκ των τριών κατέθεσε συμπληρωματική γνωμοδότηση ατομικά, όπου κατέληγε σε διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που είχε υπογράψει μόλις λίγο καιρό πριν. Στην συνέχεια  και οι υπόλοιποι δύο κατέθεσαν συμπληρωματική γνωμοδότηση ενισχύοντας την άποψή τους περί εφαρμογής ενιαίου μισθολογίου.

Μετά από αρκετό καιρό όπου συνεδριάσεις δεν έλαβαν χώρα λόγω τεχνητής έλλειψης απαρτίας, στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου, ξανατέθηκε το ζήτημα, όπου και πάλι ο κ. Κουτσοχήνας μαζί με άλλους συμβούλους στηρίξαν την πρόταση της αναβολής της υπόθεσης είτε για να τεθεί το ζήτημα «άτυπα» στην Ολομέλεια είτε για να φέρουν και οι υπάλληλοι του ΔΣΘ μια γνωμοδότηση, ούτως ώστε να μπορέσουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους. Τελικά, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το αίτημα των υπαλλήλων για αναβολή ούτως ώστε να έρθουν τον Σεπτέμβριο με κατά δική τους παραγγελία γνωμοδότηση και με τη δέσμευση να τελειώσει οριστικά το ζήτημα. Όταν τελικά, επετεύχθη απαρτία μετά την έναρξη του δικαστικού έτους, κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο πρόταση για μείωση των μισθών των υπαλλήλων από την οποία θα υπήρχε όφελος για τον Σύλλογο ανερχόμενο στο ποσό των 100.000 Ευρώ. Η πρόταση αυτή είχε γίνει αποδεκτή και από το σύνολο των υπαλλήλων, οι οποία μάλιστα την υπέγραφαν. Τελικά, με πρόταση κάποιον συμβούλων μεταξύ των οποίων και ο κ. Κουτσοχήνας, η συζήτηση αναβλήθηκε για να συζητηθεί από το νέο ΔΣ που θα προέκυπτε μετά τις εκλογές. Οι ίδιοι δηλαδή που στηρίξαν την αναβολή τον Ιούλιο για να λυθεί το θέμα οριστικά τον Σεπτέμβρη, εντέλει έκριναν ότι δεν ήταν σωστό να αποφασισθεί από το ΔΣ στο τέλος της θητείας του.

Αγαπητοί συνάδελφοι, ως υποψήφιος πρόεδρος δηλώνω ρητά ότι είμαι έτοιμος να αναλάβω κάθε ευθύνη και να κάνω αυτό που πρέπει για τον Σύλλογό μας, στα πλαίσια της νομιμότητας. Η θέση μου για τα μισθολογικά ήταν σαφής και εκφράστηκε δια της ψήφου μου. Αντίθετα ο κ. Κουτσοχήνας δεν κατέθεσε προς ψήφιση στο Συμβούλιο ΚΑΜΙΑ πρόταση μείωσης μισθών και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ψήφισε μείωση αποδοχών των υπαλλήλων. Μόνο κατέθετε προτάσεις περί αναβολής και ψήφιζε την καθυστέρηση λήψης απόφασης επί του ζητήματος. Το ζήτημα της μισθοδοσίας εκκρεμεί στην ημερήσια διάταξη πάνω από ένα χρόνο. Και 25 δικηγόροι στο ΔΣ δεν μπορούν να επικαλούνται ότι δεν γνωρίζουν πώς να πράξουν το νόμιμο επί τόσους μήνες.

Απέδειξα ότι τολμώ να παίρνω θέση σε όλα τα ζητήματα χωρίς να υπολογίζω το κόστος και τις προσωπικές σχέσεις. Διεκδικώ την ευθύνη, γιατί η διοίκηση του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της πόλης μας είναι φυσικά τιμή, αλλά και συνοδεύεται και από δύσκολες αποφάσεις τις οποίες είμαι έτοιμος να αναλάβω.

 

Χρήστος Ράπτης