Τσουκνιδα Μαρια

Γεννήθηκα το 1985 και μεγάλωσα στα Κουφάλια Ν. Θεσσαλονίκης. Το 2003 αποφοίτησα από το Ενιαίο Λύκειο Κουφαλίων και στη συνέχεια σπούδασα στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., από όπου και αποφοίτησα το έτος 2009. Ακολούθως, και αφού ολοκλήρωσα την δεκαοκτάμηνη  άσκηση μου εγγράφηκα στην Νομική Σχολή του  Πανεπιστημίου του Bristol της Μ. Βρετανίας, όπου παρακολούθησα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  στο Δημόσιο Δίκαιο με ειδίκευση στο Δίκαιο Περιβάλλοντος, το  οποίο ολοκλήρωσα τον Οκτώβριο του 2011 . Επέστρεψα στην Ελλάδα και από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2014 εργάστηκα ως δικηγόρος συνεργαζόμενη με δικηγορικό γραφείο. Τον Ιανουάριο του 2015 άνοιξα το δικό μου δικηγορικό μου γραφείο στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, το οποίο διατηρώ ως σήμερα. Κύριο αντικείμενο ενασχόλησης μου είναι το δίκαιο αλλοδαπών, το δίκαιο δημοσίων συμβάσεων  αλλά και πάσης φύσεως υπόθεση δημοσίου και αστικού δικαίου.

Έχω συμμετάσχει πολλάκις σε ημερίδες και συνέδρια Δημοσίου Δικαίου, ενώ παράλληλα είμαι τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Επιπλέον, είμαι μέλος της Ένωσης Νομικών Μεταναστευτικού Δικαίου «IMMIGRATIO». Μιλώ άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.  Τέλος τον Μάιο του 2016 συμμετείχα στις διεργασίες του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Νέων που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Κατέρχομαι για 1η φορά στις επικείμενες αρχαιρεσίες  του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης της 26ης και 27ης Νοεμβρίου 2017 με το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία», του οποίου ηγείται ο αξιότιμος και μάχιμος συνάδελφος Χρήστος Ράπτης, ο οποίος έχει  πλούσια  εμπειρία και έργο στα θέματα του κλάδου μας, γνωρίσματα που τον καθιστούν ικανό να διεκδικήσει και να κατακτήσει την προεδρία του ΔΣΘ.

Με τιμά ιδιαιτέρως η πρόταση του Υποψήφιου Προέδρου κ. Χρήστου Ράπτη για την συμμετοχή μου στις εκλογές, καθώς ως νέα μάχιμη δικηγόρος που αντιμετωπίζω καθημερινά τις αντιξοότητες του δικηγορικού λειτουργήματος, και βιώνω όπως όλοι μας την συνεχή απαξίωση του, μου δίδεται η δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφο των συναδέλφων μου σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο για τους δικηγόρους, για την  κοινωνία εν γένει αλλά κυριότερα για τους νέους που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον επαγγελματικό στίβο μέσα στην καρδιά της κρίσης , σε κλίμα έλλειψης  κινήτρων, υπό το βάρος των υπέρμετρων φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων που έχουν πλήξει το δικηγορικό Σώμα.

Φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω τους συναδέλφους και δη τους νεότερους εξ αυτών, κομίζοντας νέες ιδέες και προτείνοντας εφικτές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο μας, και υπόσχομαι να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου στηρίζοντας το όραμα και τις προτάσεις του Υποψηφίου Προέδρου στην κοινή προσπάθεια της ανάκαμψης του κύρους των δικηγόρων και της ανάκτησης της  χαμένης μας αξιοπρέπειας.