Αγγελακη Ελευθερια-Νεκταρια

Γεννήθηκα στο όμορφο νησί της Ρόδου. Τελείωσα το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς. Φοίτησα και έλαβα το πτυχίο της Νομικής Σχολής των Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχω αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα του Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είμαι μαχόμενη δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με εξειδίκευση στο Διοικητικό και Εργατικό Δίκαιο.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Το μεγαλύτερο επίτευγμά μου είναι ο γλυκύτατος δίχρονος γιος μου, ο οποίος «βιώνει» τη μάχιμη δικηγορία από βρέφος δίπλα μου και παρών κάθε πρωί στο δικηγορικό μου γραφείο, προκειμένου να μην χάσω τα σημαντικότερα βήματά του.

Επειδή, η μάχιμη δικηγορία είναι βίωμα. Είναι η ίδια η ζωή. Είναι το μόνο λειτούργημα που οφείλεις να δίνεσαι όχι μόνο ψυχή τε και σώματι, αλλά και να «μετατρέπεσαι-μεταμορφώνεσαι» σ’ αυτόν που υπερασπίζεσαι. Με λίγα λόγια, ως μάχιμη δικηγόρος καταλήγω να κατανοώ και να λαμβάνω νοερά τη θέση του πελάτη, προκειμένου να τον υπερασπιστώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επειδή έχουμε ήδη μεταβεί στα πλαίσια και στα δεδομένα μίας άλλης εποχής, της λεγόμενης μνημονιακής εποχής με την οικονομική κρίση να μαστίζει κυρίως τα μεσαία αστικά σώματα της κοινωνίας μας. Μα, επειδή κυρίως πληγήκαμε εμείς οι ίδιοι οι δικηγόροι, μολονότι ο απλός πολίτης θεωρεί ότι είμαστε οι πιο ευνοημένοι και προνομιούχοι.

Επειδή βίωσα μ’ έναν ιδιαίτερα «σκληρό» τρόπο τη μάχιμη δικηγορία λίγες ημέρες αμέσως μετά τον τοκετό μου, πιστή στο καθήκον της μάχιμης δικηγορίας. Επειδή δεν είμαι συνέχεια κανενός και καμίας.

Επειδή, ως άνθρωπος, ως μητέρα και ως επαγγελματίας χρήσιμο είναι αρχικά να εξηγήσω στον απλό πολίτη ποια είναι η θέση μας ως δημόσιοι λειτουργοί και μετέπειτα να διεκδικήσω σθεναρά αυτό που μας ανήκει. Δηλαδή την αξιοπρέπεια, το κύρος, τη σύνεση, μα πρωτίστως τον σεβασμό ως έναν από τους παράγοντες της Δικαιοσύνης, την κορωνίδα όλων των θεσμών σε κάθε κοινωνία.

Προσωπικά κατεβαίνω ως υποψήφια Σύμβουλος με τον Χρήστο Ράπτη “Δικηγορική Πρωτοπορία”, διότι όλα αυτά τα χρόνια όντας ο ίδιος εκλεγμένος Σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης απέδειξε το ήθος του, την αξιοπρέπειά του, έδωσε μάχη για τα δύσκολα ζητήματα του κλάδου μας, χωρίς λαϊκίστικες κορώνες τολμώντας να λάβει διαφορετική θέση ακόμη κι από τον συνδυασμό του, όταν “άλλες και άλλοι” παρέπεμψαν στις καλένδες είτε με αναβολές είτε με αποχές σε θέματα που βάζουν πραγματική τάξη στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Όλοι μαζί με τον Χρήστο Ράπτη, διότι τολμούμε πράττοντας με αξιοπρέπεια και σύνεση!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν,

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, ζητώ την ψήφο σας, διότι η δύναμή μου είστε εσείς οι ίδιοι.