Αλαφοστεργιος Ιωαννης

Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου το 1992. Από την ίδια Σχολή έλαβα το 2004 μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδικεύσεως στο Ιδιωτικό Δίκαιο. Είμαι μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων και διαρκώς ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στην επιστήμη, συμμετέχοντας σε συνέδρια και σεμινάρια κρατικών ή ιδιωτικών φορέων.Από το 1995 που εισήλθα στην μάχιμη δικηγορία, διατηρώντας δικό μου γραφείο, διαπιστώνω ότι ο σύλλογος, από όργανο ταγμένο για την προάσπιση των συμφερόντων μας, γίνεται πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων και «δοκιμών», και αυτό με θλίβει και με εξοργίζει αφάνταστα.

Πιστεύω ότι συνδικαλισμός δεν είναι μόνο δημόσιες σχέσεις και χαμόγελα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ούτε θεωρώ ηθικό και έντιμο να χρησιμοποιείται ο ιδρώτας των συναδέλφων για να ικανοποιηθούν προσωπικές φιλοδοξίες ή ιδεοληψίες.

Αποφάσισα να συμμετέχω στις εκλογές τού Δ.Σ.Θ. σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, στερούμενος κομματικών εξαρτήσεων, επειδή θεωρώ υποχρέωση όλων μας να ενεργοποιηθούμε ώστε να μην χαρίσουμε τους κόπους και τα όνειρά μας σε οποιονδήποτε (εκτός ή εντός του κλάδου) θέλει να πειραματιστεί ή να παίξει παιχνίδια με τις ζωές μας.

Συμμετέχω στις εκλογές για να στηρίξω εμπράκτως τον υποψήφιο πρόεδρο του συνδυασμού, τον Χρήστο Ράπτη, θεωρώντας ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για την θέση του προέδρου, αφού με έργα και όχι με λόγια ενεργεί κυρίως για το συλλογικό συμφέρον, απαλλαγμένος από πάσης φύσεως αγκυλώσεις και εμμονές.

Στηρίζω τον Χρήστο, επειδή στα δύσκολα ήταν ο μόνος που δεν φοβήθηκε να εκφράσει και να υποστηρίξει δημοσίως την άποψή του, την ώρα που άλλοι, κατά τα λοιπά λαλίστατοι, διεκδικητές τής ψήφου μας, είχαν πάθει … αφωνία.